Adventurklanen


Go to content

El Camino

El Camino - Din indre Tur
El Camino er ikke kun én rute.
Der findes flere pilgrimsruter til Santiago de Compostella. Vælg den tur der passer dig bedst.

El Camino Francés
Via de la Plata
El Camino del Norte
El Camino Primitivo
Los Caminos Portugueses


Den kendteste er den Franske rute – El camino francés, som er 835 km lang. Den starter i Saint Jean Pied de Port i Pyrenæerne. Nogle vælger også at starte i Roncesvalles i den spanske del af Pyrenæerne. Ruten går øst – vest i den nordlige del af Spanien, og den går gennem de spanske byer Pamplona, Logroño, Burgos, Léon, Astorga.

Refugierne ligger tæt på hinanden – helt ned til 7-8 km’s afstand, og mange af dem kan have op til 100 pilgrimme. Da ruten er afmærket og man hele tiden møder andre mennesker, kan denne rute anbefales, hvis det er første gang man skal af sted alene, og man ikke er så sikker på, at man kan finde vej selv eller man ikke er så god til sprog, specielt spansk.

Via de la plata – sølvruten – er et godt alternativ, hvis man søger mere fred og ikke har noget imod at gå alene på lange strækninger. Ruten, som er 1000 km lang, udgår fra Sevilla, går op langs den portugisiske grænse og drejer mod vest syd for den franske rute. Ruten går igennem de større byer Mérida, Cáceres, Salamanca, Zamora, Ourense. Man kan dog også fortsætte nordpå, indtil man støder ind i den franske rute i Astorga. Ruten er den ældste pilgrimsrute i Spanien og mange steder går man på den romerske hærvej, som blev brugt både af romerske soldater, handelsmænd og pilgrimme. Det anbefales at man ikke går den sydlige del af denne rute i juli og august pga. varmen.

En lidt mindre kendt camino er den allernordligste, El camino del norte. Det siges at den opstod, da det blev for farligt for de kristne at gå på den franske rute pga. maurerne, som havde erobret store dele af Spanien. Den starter i Irún og går langs Det Cantabriske Hav. Den går gennem de større byer San Sebastián, Bilbao, Santander, Oviedo/Gijón og Ávilés før den går sydpå ind i landet for at mødes med den franske rute i Arzua. Ruten er godt 800 km lang. I stedet for at følge kysten hele vejen, kan man i Oviedo vælge El Camino Primitivo, der går ind i landet igennem et meget øde område, som navnet måske antyder. Også denne rute ender i den franske rute.

Los caminos portugueses, går enten langs Atlanterhavskysten via Lissabon, Oporto og Coimbra til Santiago eller op gennem det centrale Portugal og ind i Spanien via Ourense og Vía de la Plata.

Tag med på en tur ad Caminoen i Nordspanien til efteråret 2011. En tur gennem et utroligt flot landskab, som heler sår på sjælen, og måske giver lidt kortvarige sår på kroppen. En oplevelse for livet.
Deltag i Planlægningen. Lad os høre din mening om hvilken tur vi skal vælge . . . . . på første tur :)

I hellige år åbnes en speciel dør i Cathedralen, og når man går ind ad denne dør, forlades alle ens synder. Det gør de også hvis man gennemfører en almindelig pilgrimsvandring. Men syndsforladelsen er altså større i hellige år. Næste hellige år er 2021.

Santiago de Compostella er det tredje-mest hellige sted efter Jerusalem og Rom, udråbt af Paven ved et besøg tidligere.

Caminoen går til Santiago de Compostella, hvor den formodede grav af Sankt Jakob findes. Der var flere forskellige Jakob'er, men man har altså vedtaget at graven indeholder skelettet af disciplen Sankt Jacob, uagtet at rygtet siger at det senere er bevist at skelletet stammer fra en kvinde.

Caminoen er ca. 800 km, afhængig af om man starter i Ronchevalles i Frankrig, eller som mange også gør, i San Sebastian i Spanien. De fleste gennemfører hele Caminoen på 4-5 uger.


Back to content | Back to main menu